Spacer Romania Blog
5 lucruri interesante despre tastatura

5 lucruri interesante despre tastatura

Exista multe situatii in viata in care primim unele lucruri de-a gata. Nu ne gandim la un anumit context ci pur si simplu am presupus ca acestea au fost dintotdeauna acolo, ca printr-un miracol. Avand in vedere ritmul haotic din fiecare zi si pauzele foarte putine de care ne putem bucura, cine s-ar putea gandi la tastatura sau la gadget-urile care ne inconjoara? 

Pana la urma, ele sunt esentiale in munca noastra si ne ajuta sa ne ducem task-urile la bun final. Insa s-a gandit cineva la modul in care ele s-au creat si cine a facut acest lucru? Acest articol este dedicat tastaturii, gadget-ul minune care ne ajuta zi de zi sa compunem mailuri sau articole. Haide sa ii acordam cateva minute si sa aflam cateva lucruri interesante despre ea. Pana la urma, tastatura este un obiect fara de care nu putem continua in job-urile pe care le avem, asa ca trebuie sa ii dam locul care i se cuvine. 

Pornim de la definitia oficiala a tastaturii, just for fun, pentru ca sigur o stiti deja:

“Tastatura este o componenta hardware periferica a calculatorului ce permite utilizatorului sa introduca in unitatea centrala a acestuia date (litere, cifre si semne speciale) prin apasarea unor taste.” 

5 curiozitati despre tastatura:  

  1. Tastatura este alcatuita dupa un standard numit QWERTY (nume dat datorita ordinii in care apar primele litere), create de Christopher Latham Sholes in anii 1860. 
  2. Exista mai multe tipuri de tastaturi, insa cele mai raspandite sunt tastaturile cu 101 sau 104 de taste.
  3. Sub tastele F si J poti vedea o dunga orizontala. Aceasta este introdusa acolo pentru a te ajuta sa nu te uiti la tastatura atunci cand tastezi. 
  4. Recordul mondial pentru tastarea alfabetului de la A la Z este de numai 1.36 secunde.
  5. Un studio realizat de CBT Nuggets a aratat faptul ca o tastatura este, in medie, de 5 ori mai murdara decat un vas de toaleta. (!!!!)

Daca ti-am trezit interesul pentru tastaturi si tot ce tine de zona IT, te asteptam sa ne vizitezi pe site-ul Spacer si sa alegi tastatura care ti se potriveste. Daca nu ai reusit sa te hotarasti, iti putem recomanda noi 2 modele:

Rapida, ideala pentru gaming si pentru experienta completa pe care ti-o asigura. In plus, este colorata pe mod intuneric asa ca nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei vedea tastele. Cea mai buna in materie de jocuri pe PC si iti garantam calitatea acesteia. 

Tastatura simpla, insa extrem de eficienta si de calitativa, gata oricand sa te ajute sa iti duci task-urile la bun sfarsit cu brio. Rapida, usor de manevrat si de curatat, este perfecta pentru everyday use. 

Te invitam sa ne urmaresti si pe social media (facebookinstagramyoutube) unde vei gasi mereu informatii si recomandari cool.